Satakunnan tiet – kinttupoluista tulevaisuuden liikennekäytäviin

Satakunnan tiet – kinttupoluista tulevaisuuden liikennekäytäviin -kirja julkistettiin 6.10.2017

Suomen tieverkosto on kulkenut pitkän matkan esihistoriallisista maareiteistä tämän päivän moottoriteihin. Tuore Satakunnan tiet – kinttupoluista tulevaisuuden liikennekäytäviin -kirja juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Itsenäisyyden alussa teiden kunnossapito kuului talonpoikien yhteisiin veroluonteisiin velvollisuuksiin. Maanteiden kehittyminen on ollut kiinteässä vuorovaikutuksessa ajoneuvotekniikan kanssa. Hyväkuntoinen tie on mahdollistanut paremmat kulkuneuvot ja hyvät kulkuneuvot vaativat paremmat tiet. Julkaisu avaa erilaisia näkökulmia teihin ja niiden historiaan ja nykypäivään. Tekstit kuljettavat ajan ja ihmisten muovaamia kinttupolkuja pitkin tulevaisuuden nopeille liikenneväylille. Kirjasen luettuasi näet arkielämäsi tiet uudessa valossa. Nykyään Satakunnan tärkein tiehanke liikennejärjestelmän kehittämisessä on valtatien 2 liikennekäytävän kehittäminen ja Pori-Tampere-Helsinki -henkilöraideliikenteen matka-ajan lyhentäminen alle kolmeen tuntiin.

Kirja on luettavissa sähköisenä https://issuu.com/satakuntaliitto/docs/satakunnantiet_issuu ja pdf-muotoisena tästä linkistä.

Kirjan teemaa tukeva ja täydentävä verkkosovellus “Suomi 100 – Satakunnan tiet” osoitteessa https://arcg.is/1XOyaO0 esittelee kartoin, kuvin ja tekstein Satakunnan teiden historian kannalta merkittäviä kohteita. Digitointiprojektin ja aineiston toimittanut Johanna Roslund.

 

  • Veli-Matti Rintala

    Veli-Matti Rintala

    Paikkatietoasiantuntija

    +358 44 711 4316
    etunimi.sukunimi@satakunta.fi