Satakunnassa on 16 kuntaa

Eura

Kaupan ja teollisuuden kunta. Esihistorialtaan Suomen merkittävimpiä kuntia. Kunnan yli 40 järveä ovat todellinen rikkaus ja Kauttuan kylän Ruukinpuisto on varsinkin kesäisin täydellinen vierailukohde.

Kauttuan ruukinkartanon vanha päärakennus.
Kauttuan ruukinkartanon vanha päärakennus.

Eurajoki  

Energistä elämää kaikin puolin. Sana sähkö keksittiin enteellisesti täällä. Olkiluodon ydinvoimalasta tunnettu kunta on myös kauniin Vuojoen kartanon koti. Luvia on mökkiläisten paratiisi kauniilla maisemilla. Kaljaasi Ihana ja Laitakari vetävät väkeä.

Vuojoen kartano
Vuojoen kartano

Harjavalta

Kaupunki on tunnettu voimakkaasta teollisuudesta ja suuryrityksistä. Emil Cedercreutzin museo ja taiteilijakoti ovat tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Harjavallan suurteollisuuspuisto.
Harjavallan suurteollisuuspuisto.

Huittinen

   
Hulluna Huittisiin - ainutlaatuinen kivinen Huittisten hirvenpää on 7000 vuoden takaa. Vilkas linja-autoliikenteen solmukohtakaupunki ihastuttaa jokimaisemillaan. Palvelut yhdessä virkeän yritystoiminnan ja lukuisten koulutusmahdollisuuksien kanssa muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Kokemäenjokea ja Satakuntalaista perinnemaisemaa Huittisissa.
Kokemäenjokea ja Satakuntalaista perinnemaisemaa Huittisissa.

Jämijärvi

Satakunnan helmi - liikkuvan ihmisen paratiisi Jämi: purjelentoa, hiihtoa kesällä ja golfia talvella. Asua voi keskellä upeaa maalaismaisemaa.

Jämijärven luontopolun opasteet.
Jämijärven luontopolun opasteet.

Kankaanpää

Seudullinen markkinapaikka, taide-, koulu- ja varuskuntakaupunki kankailla. Moderni ja omaleimainen kotikaupunki, jossa on tilaa luovuudelle. Pohjois-Satakunnan keskus, jossa on suosittu Kuninkaanlähteen karavaanarialue ja Niinisalon varuskunta.

Kankaanpään taidekoulu.
Kankaanpään taidekoulu.

Karvia

Vireä ja viihtyisä Karvia on keskellä läntistä Suomea ja tarjolla on varmasti pareet pirot! Maatalous, palvelut ja pienteollisuus työllistävät pienen, mutta vireän kunnan asukkaita. Karvian vetovoimatekijät ovat koko kunnan kattava valokuituverkosto, laadukkaat vapaa-aikapalvelut ja kaunis luonto.

Kokemäki

Koe Kokemäki - sen joki ja väki. Kokemäenjokilaakson vanha mahtipitäjä, jonka saarnahuoneessa piispa Henrik saarnasi ennen lähtöään Köyliöön. Kokemäenjoki halkoo maisemia, jossa graafinen ala, metalliteollisuus ja kuljetusala ovat avainsanoja. Kokemäen seutu on Satakunnan marjavakka maakunnan sydämessä.

Finnamylin biotalouteen perustuva tuotantolaitos Kokemäellä.
Finnamylin biotalouteen perustuva tuotantolaitos Kokemäellä.

Merikarvia

Meren, joen ja kulttuurin kunta. Merikarvianjoki on luonnonkaunis ja runsaskoskinen, erinomainen perho- ja uistinkalastusjoki. Jylhä Ouran saaristo Selkämerellä. Ihanteellinen paikka asua luonnon lähellä. Taajamassa kaikki peruspalvelut, päiväkoti, koulu, lukio ja uimahalli. Paikallisista herkuista kannattaa maistaa muun muassa Sannan savukalaa ja tyrniherkkuja.

Oura, Merikarvia
Oura, Merikarvia

Nakkila

Siin Nakkila kirko vaiheil. Suomen parhaiden keinutuolien koti. Nahkiaiset ovat Nakkilan ylpeys, satakuntalaista herkkua parhaimmillaan. Televisio- ja elokuvakeskus Villilässä on kuvattu muun muassa Sibelius-elokuva.

Villilä studiot, Nakkila
Villilä studiot, Nakkila

Pomarkku

Silta kotiin. Pomarkun kauniisti säilyneen kirkonkylän on Suomen arkkitehtiliitto palkinnut. Idyllistä kylää halkoo Pomarkunjoki. Tunnettu Pomarfinin kengistä. Lyhyet etäisyydet ja kaunis luonto tekevät Pomarkusta viihtyisän paikan kyläillä tai asua.

6_mokki_JuhaSinisalo

Pori

Pori Jazz, Yyteri, SuomiAreena, Kirjurinluoto, Villa Mairea. Pori on työn ja tapahtumien kaupunki. Tulevaisuus taotaan vilkkaalla kulttuurielämällä, urheilulla ja opiskelijoiden aktiivisuudella. Ruuhkattomassa, 83 000 asukkaan kaupungissa voit asua keskustan ruutukaavalla tai maaseudulla. Meri ja joki hallitsevat maisemaa. Lavia, Satakunnan sydämessä, on osa Poria 2015 alkaen. Laviassa on huimat 60 järveä ja se on antanut nimensä kivilaji lavialiitille ja Lavia-omenapuulle.

Yyterin ranta on yksi Pohjois-Euroopan hienoimmista.
Yyteri.

Rauma

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, jossa historia ja nykypäivä yhdistyvät. Teollisuus, satama, kaksi maailmanperintökohdetta sekä runsas kulttuuritarjonta pitävät kaupungin vireänä.

Vanha Rauma
Vanha Rauma

Siikainen

Luontoa käydä edellä. Laajoja erämaita, arvokkaita keidassoita ja 55 välkehtivää järveä. Siikaislaiset lasikuistit ovat puukäsityön taidonnäytteitä. Luonnonläheistä asumista.

Säkylä

Kunta tunnetaan kalaisasta Pyhäjärvestä ja kehittyvästä Huovinrinteen varuskunnasta sekä erikoistuneesta elintarviketuotannosta. Säkylän turvallinen asuinympäristö ja vireä elinkeinoelämä tarjoavat laadukkaat puitteet elää ja viihtyä. Köyliönjärven kansallismaisemassa Suomi jäi ensimmäisiin historiankirjoituksiin Lallin surmattua piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä 20.1.1156.

Kotkastenlahden uimaranta Pyhärvenrannalla Säkylässä.
Kotkastenlahden uimaranta Pyhärvenrannalla Säkylässä.

Ulvila

Ulvilalla on rikas historia, sillä se perustettiin v. 1365 kolmantena kaupunkina Suomessa. Leineperin ruukki kertoo teollistumisen historiasta kuten myös Friitalan vanha nahkatehdas. Joutsijärvi on suosittu retkeilyalue.

Leineperin ruukki.
Leineperin ruukki.