Viiden tähden Poroholma

7_luonto_Poroholma

”Ol niingon gotonas!” Korvaan kajahtava Rauman murre sen kertoo – olet saapunut Poroholman lomakeskukseen! Hiekkarantoja, elävää musiikkia, hirsimökkejä, paikallisia perinneruokia… valikoimaa riittää. Miten sinä viettäisit kesälomasi Poroholmassa?

Kahden kilometrin päässä Vanhasta Raumasta sijaitsevaPoroholmaon Suomen neljäs viidellä tähdellä palkittu lomakeskus. 3.5 hehtaarin alue sijaitsee luonnon keskellä, mutta myös keskustan palveluiden läheisyydessä.
– Olemme keidas keskellä kaupunkia, Poroholman aluevastaava Tommi Toivonen kiteyttää.

Matka Poroholmaan alkaa kiehtovasti Kake Kaupunkijunan kyydillä. Vanhalta Raumalta lähtevä juna kierrättää matkustajansa kaupungin nähtävyyksien lomitse, samalla niistä tarinoita kertoen. Saapuessaan Poroholmaan matkailijat pääsevät tutustumaan alueeseen sähköisellä golfautolla. Kierroksen aikana heille esitellään paikan historiaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.
– Haluamme olla esimerkillinen lomakeskus Suomessa ja haemmekin ideoita ulkomailta asti. Jokainen unelma ja toive pyritään täyttämään mahdollisuuksien mukaan. Toimimme täysin asiakkaiden ehdoilla.

Poroholmassa riittää mistä valita!

Miltä kuulostaisi majoittuminen 1800-luvun pitsihuvilassa tai idyllisissä hirsimökeissä? Kenties haluaisit nauttia saaristolaisbuffetin purjelaivassa tai viettää iltaa rantaterassin lämmössä? Myös hiekkarannat ja viereinen Otanlahden urheilualue tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia rentoutumiseen.

– Saunat lämmitetään jo aamulla ja ne pysyvät päällä tarpeen mukaan puoleen yöhön asti, Tommi lupaa. Myös Poroholman läheinen meri tarjoaa useita vaihtoehtoja kesäpäivien iloksi. Vierasvenesatamasta hyötyvät isommat jahdit sekä pienemmät paatit. Vesibussit kuljettavat risteilyille saaristoihin ja purjevene Kuunari Kathrina toimii niin ravintolana, risteilyaluksena kuin tapahtumien järjestämispaikkana.

Poroholman lomakeskuksessa sijaitsee myös purjelaivasatama, jota kotisatamanaan pitää kolme historiallista purjelaivaa: Suomen suurin purjehduskuntoinen, raakapurjein varustettu purjelaiva priki Gerda, täysin purjehduskuntoinen ja edelleen risteilevä, vuonna 1949 rakennettu kuunari  Kathrina sekä museolaivaksi muutettu, vuonna 1947 valmistunut kaljaasi Marita.

Luonnonmukainen alue kiehtoo

Kilpailuvaltikseen Tommi laskee myös Poroholman komean luonnon, jonka vetreys kerää kehuja matkailijoita.
– Alueemme luonnonmukaisuus on säilytetty, emme ole halunneet muokata maastoa liikaa. Entisöityjä rakennuksia ja 200 vuotta vanhoja puita vaalitaankin hartaudella.

Joka vuosi Poroholma toivottaa tervetulleeksi uusia sekä vanhoja vierailijoita Suomesta ja ulkomailta, jopa Australiasta asti.
– Suomen kesä on lyhyt. Ihmiset haluavat viettää lomansa paikassa, missä voivat nauttia muiden seurasta, syödä hyvin ja saada hyvää palvelua!

 

Teksti Essi Keskitalo, Kuvat Porohoma