Selkämeren aarreaitta

2_luonto_NieminenTimo

Selkämeren alue kätkee sisälleen mittavan mahdollisuuksien aarreaitan. Vietä rentouttava rantaloma Yyterin hiekkadyyneillä, purjehdi meren aalloilla kaljaasi Ihanalla tai seikkaile entisessä armeijan rannikkolinnakkeessa Kuuskajaskarilla. Kun nälkä ilmoittaa tulostaan, voit nauttia saariston aidosta kalakeitosta, vastaleivotuista herkuista tai makkarasta nuotiopaikalla. Mikäli vietät Selkämerellä useamman päivän, löytyy majoitusmahdollisuuksia majakkatorneista entisiin kasarmitupiin. Tervetuloa nauttimaan Selkämerelle!

Ouran saaristossa on aurinkoisempaa

Vanha sanonta kertoo, että Merikarvialla, ja etenkin Ourassa, on sata aurinkoista päivää enemmän kuin sisämaassa! Selkämerellä sijaitseva saaristo on käytössä virkistys- ja matkailualueena. Tämä biologisesti ja maisemallisesti merkittävä saariryhmä koostuu sadoista saarista ja luodoista. Luontoharrastajille Oura tarjoaa monipuolista linnustoa merikotkista lapasotkiin. Perheet taas ilahtuvat hiekkapohjaisista uimarannoista, nuotio- ja telttapaikoista. Muista ottaa kiikarit ja kamera mukaasi!

>> Ouran saaristo

Yyteri – unelmien rantakohde

Kuusi kilometriä hiekkaa ja dyynejä, vesiliukumäkiä, surfkeskus ja lintutorneja… Monipuolisuus on Yyterin valttikortti! Voit nauttia rantaloman ihanuuksista, tutustua luontoon jokisuistoalueilla tai viettää aktiivisen lomapäivän ratsastuksen ja lentopallon parissa. Talvella Yyteri muuntautuu hiihto- ja pulkkamäkialueeksi. Aktiviteettien lisäksi löydät Yyteristä monipuolisesti majoituspalveluita sekä kokous- ja tapahtumapaikkoja. Katso mitä kaikkea Yyteri tarjoaa sinulle!

>> Yyteri

 

Reposaari – merellinen ja idyllinen puutalokaupunginosa

Reposaari on kauniiden puutalojen idyllinen saari Meri-Porissa. Noin kolme kilometriä pitkä ja puoli kilometriä leveälle saarelle saarelle pääsee kulkemaan veneellä sekä vuodesta 1956 alkaen myös tietä pitkin. Saarella lukuisat paikalliset yritykset palvelevat asukkaita ja matkailijoita. Reposaaressa sijaitsee lisäksi vilkas vierasvenesatama Marina Merilokki kaikkine palveluineen.
>> Reposaari
>> Marina Merilokki

Kokemäenjoen suisto

Kokemäenjoen suisto on Pohjoismaiden laajin jokisuistoalue. Se käsittää runsaasti erilaisia luontotyyppejä ja harvinaisia kasveja. Suisto on linnustollisesti erittäin merkittävä; siellä pesii yhteensä noin 110 lintulajia ja se on tärkeä lintujen muutonaikainen levähdysalue. Alueella on useita lintutorneja. Kokemäenjokeen, sen rantoihin, lähialueisiin ja suistoon kannattaa ehdottomasti tutustua.
>> Kokemäenjoen suisto

Kaljaasi Ihanalla tyynellä ja tyrskyssä!

Sulje silmäsi – tunnetko jo raikkaan merituulen kasvoillasi? Ota irtiotti arjesta ja lähde purjehdukselle Selkämeren kansallispuiston saaristoon! Kaljaasi Ihana on perinteinen Satakunnassa ja Luvialla rakennettu purjelaiva. Purjehduksen aikana voit osallistua purjeiden nostoon ja laskuun tai rentoutua kannella merenkäynnistä nauttien. Ihana on myös mahdollista vuokrata yksityis- ja yritystilaisuuksia varten.

>> Kaljaasi Ihana

 

Säpin majakkasaari

Säpin majakkasaari Luvian saaristossa on luonnonarvoiltaan erittäin arvokas saari. Se kuuluu kokonaan valtakunnalliseen rantojensuojeluohjelmaan ja osittain lehtojensuojeluohjelmaan.  Säppi toimii tärkeänä levähdyspaikkana muuttolinnuille sekä keväisin että syksyisin. Saarelle on matkaa mantereelta 5,5 kilometriä. Risteily saarelle onkin elämys!
>> 
Säpin majakkasaari 

Purjelaiva Kathrina

Purjelaiva Kathrina kuljettaa sinut muistorikkaalle risteilylle Selkämeren aaltoihin! Yleisöristeilyjen lisäksi Kathrinaa on mahdollista vuokrata yksityistapahtumia varten. Vietä syntymäpäivät ja yritystilaisuudet laivalla tunnelmallisesta puusaunasta ja maistuvasta ruokatarjoilusta nauttien.

>> Purjelaiva Kathrina

Kylmäpihlajan majakkasaari – majoitu majakassa!

Uskaltaisitko yöpyä majakan tornissa? Vuonna 1952 rakennettu Kylmäpihlajan majakka palveli alkujaan luotsiasemana ja majakkana. Nykyään se on matkailukohde, jossa pääsee tutustumaan saariston elämään oppaiden ja näyttelyiden myötä. Majakkarakennuksesta löydät myös hotellihuoneita, kokoustiloja, ravintolan, kappelin sekä näköalatasanteen. Nauti majakkasaaren tunnelmasta Selkämeren upeissa maisemissa!

>> Kylmäpihlajan majakkasaari

Kuuskajaskari

Rauman edustalla sijaitseva Kuuskajaskari tarjoaa kävijöilleen kokemuksia ja historiaa. Vuosien saatossa Kuuskajaskari on toiminut niin venäläisten tukikohtana kuin armeijan rannikkolinnakkeena. Tänä päivänä matkailijoille järjestetään aktiviteetteja kesäteatterista opastuskierroksiin puolustusvoimien tutustumiskohteissa. Maistuvien ruokaelämyksien ja tunnelmallisen majoituksen ohella voit tutustua ampumahautoihin tai nauttia saaren tunnelmasta. Tule aistimaan aitoa kasarmielämää Kuuskajaskariin!

>> Kuuskajaskari

Reksaari

Rauman vanhin ja suurin matkailusaari on loistava kesäkohde koko perheelle. Reksaaresta löydät luontoon ja saaristoon liittyvää toimintaa luontopoluista turvesaunaan. Kaffetuvassa pääset nauttimaan saariston aidosta kalasopasta ja vastapaistetuista herkuista! Reksaari on myös erinomainen kohde kouluretkien järjestämiseen!

>> Reksaari