Seikkailu viksun kanssa

8_viksu_MikkolaMarko

Kraak, kraak! Kuuletko jo tuon? Mustat siivet vilahtavat puiden varjossa. Kesä on tullut ja Porin Kirjurinluoto on saanut vanhan asukkaansa takaisin. Viksu Mustavaris on talven seikkailujen jälkeen lentänyt jälleen keskuuteemme. Käydään katsomassa mitä hänelle kuuluu! 

Kirjurinluoto on Viksun suosikkipaikka Porissa, eikä ihme!

Viksun kotipesä Kirjurinluodossa on täyttynyt ympärille kerääntyvistä lapsista. Tämä aina iloisella mielellä oleva lintu on kesän kohokohta usealle.
– Kaikki tapaamani lapset lämmittävät lintusydäntäni!, Viksu huudahtaa ja muistuttaa, että hänet löytää kesäisin kotipesältään useita kertoja päivässä.

Leikkipuistojen vempaimet, Kokemäenjoen uimaranta ja useat luontopolut tarjoavat tekemistä kaikenikäisille.
– Frisbeegolfradalla viihtyy koko perhe ja vuokrattavat polkuautot – vau niistä tykätään!, Viksu esittelee ja jatkaa kertomalla Porin useista tapahtumista:
– Muun muassa Pori Jazz Kids Festivaali on jokavuotinen vauhdikas ja kraak upea tapahtuma.

Myös Viksun eläinystävät ovat suosittuja nähtävyyksiä Kirjurinluodolla.
– Ooh – vilkkaat pikkukilit ja alpakat keksivät aina jotain veikeää puuhaa. Riikinkukot pörhistelevät komeata pyrstöään ja sorsaperheet uiskentelevat puiston kanavissa opettamassa poikasiaan. Rakastan olla niiden seurassa!

Viksun hurjia seikkailuita kahdessa kirjassa

Kesän loputtua Viksu lähtee jälleen kiertämään maailmaa.
– Pidän seikkailuista ja liihottelen minne milloinkin nokkani näyttää.
Matkoillaan Mustavaris on ehtinyt tutustumaan merirosvoihin ja vaeltanut aavikoilla kamelien matkassa sekä kiipeillyt vuoristoissa huimapäiden joukossa.
– Seikkailujen kertomiseen menisi monta päivää, mutta niistä voi lukea myös kahdesta kirjastani, Viksu vinkkaa.

Kirjoja sekä muita Viksu-tuotteita voi ostaa Porin seudun Matkailu Oy Maisasta, verkkokaupasta sekä kesäisin Kirjurinluodon infosta. Kirjurinluodon verkkosivuilla lapset voivat myös lähettää Viksulle viestejä sekä pelata jännittäviä aarrejahti- ja värityspelejä.

Hämärä laskeutuu puiston ylle.
– Nähdään, jippii! Viksu hihkaisee ja liihottaa iltalevolleen. Huomenna on jälleen uusi päivä ja jännittävät seikkailut odottavat. Tule sinäkin tapaamaan Viksu Mustavarista Kirjurinluodolle!

Teksti Essi Keskitalo, kuvat Marko Mikkola