Satakuntaliitto ulkoistaa ICT-palvelunsa VSP Oy:lle

Satakuntaliitto ja Vakka-Suomen Puhelin Oy ovat solmineet sopimuksen liiton ICT-palvelujen ulkoistamisesta VSP:lle, joka on tähänkin asti vastannut Satakuntaliiton verkkotukipalveluista.  Kokonaisulkoistus kattaa ICT-lähitukipalvelut, helpdeskin, verkko- ja kapasiteettipalvelut, ICT-palvelupäällikköpalvelut sekä työasemien ja laitteiden hankinta- ja tukipalvelut. Palvelujen ulkoistaminen tapahtuu liikkeenluovutuksella ja sen myötä Satakuntaliiton oma IT-asiantuntija siirtyy VSP:n palvelukseen vanhana työntekijänä. VSP tuottaa Satakuntaliiton ICT-palvelut 1.6.2021 alkaen.

VSP:n IT-liiketoiminta työllistää yli 30 asiantuntijaa Porissa, Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa. Yhtiöllä on 25 vuoden kokemus IT-palvelujen tuottamisesta ja sille on myönnetty useita pilvipalveluihin, tietoturvaan, ohjelmistoihin ja laitehallintaan liittyviä sertifiointeja.

VSP on viime vuosina laajentanut toimintaansa Satakunnan alueelle ja haluaa panostaa vahvasti paikalliseen palveluun. Yhtiö osti IT-liiketoimintaa harjoittaneen Rauman ATK-Antin vuonna 2017 ja samalla toimialalla toimineen SataComin vuonna 2019. Viime vuonna VSP osti Rauman alueen IT-lähitukitoiminnan Digia Finlandilta ja kuluvan toukokuun aikana VSP:lle siirtyy osuuskunta Eurajoen Puhelimen koko liiketoiminta henkilöstöineen.

 

Lisätiedot:

Satakuntaliitto, hallintojohtaja Jukka Mäkilä, puh. 044 092 8000, jukka.makila@satakunta.fi
Vakka-Suomen Puhelin Oy, liiketoimintajohtaja Julle Rintala, puh. 044 745 0550, julle.rintala@vsp.fi