Satakuntaliiton hallintojohtajaksi Olli Luoma

Maakuntahallitus päätti nimittää Olli Luoman Satakuntaliiton uudeksi hallintojohtajaksi.

Mies vaaleanpunaisessa t-paidassa seisoo etelärannassa joen varrella. Taustalla näkyy vaahteroiden takaa puuvillatehdas.

Satakuntaliiton hallintojohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä 22 hakemusta. Kehittämistoimikunta haastatteli neljää hakijaa 24.6.2024. Hallintojohtaja vastaa Satakuntaliiton hallintopalveluiden johtamisesta ja kehittämisestä sekä asetettujen taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden saavuttamisesta. Hänen vastuullaan on maakuntaliiton päätöksenteon tukipalvelut ja henkilöstöpalvelut sekä talous- ja tietohallintopalvelut.

Hallintojohtajaehdokkaiden haastattelut pidettiin maanantaina 24.6.2024 ja kehittämistoimikunta kokoontui haastatteluiden jälkeen. Maakuntahallitus päätti nimittää Olli Luoman Satakuntaliiton uudeksi hallintojohtajaksi kehittämistoimikunnan ehdotuksen mukaisesti. Luoma siirtyy Satakuntaliittoon Katja Aallon seuraajaksi, kun Aalto siirtyy Uudenkaupungin hallintojohtajan tehtävään.

Luoma on työskennellyt hallintojohtajana Harjavallan kaupungissa nykyisessä tehtävässään vuodesta 2011. Luoma on aiemmin työskennellyt myös Kiikoisten kunnansihteerinä.

”Luoma on erittäin kokenut hallintojohtaja ja tehnyt jo pitkän uran Harjavallan kaupungissa monipuolisella työnkuvalla. Ja sen lisäksi, että hän on vahva hakija, eduksi on myös vahva toimintaympäristön tuntemus. Hän tuntee Satakunnan, alueen kunnat sekä toimijat,” sanoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti.

Satakuntaliitto työpaikkana kiinnostaa hakijoita ja se näkyy useiden hyvien hakijoiden määrässä, joilla on pitkäaikaista kokemusta haetusta tehtävänkuvasta.

”Olen viihtynyt nykyisessä työssä hyvin ja tehtävää ollut mahdollisuus tehdä mielenkiintoisella sekä monipuolisella työkuvalla. Yli 10 vuotta on pitkä aika yhden työnantajan palveluksessa, minkä takia uusi paikka nosti kiinnostuksen ja ajatuksen siitä, että asioita voi katsoa myös eri kulmasta. Satakuntaliiton tehtävänä on edistää Satakunnan ja sen asukkaiden hyvinvointia, ja tämän tavoitteen saavuttamiseksi odotan työskentelyä uudessa organisaatiossa sekä yhteistyötä muiden maakunnan toimijoiden kanssa,” sanoo Satakuntaliiton tuleva hallintojohtaja Olli Luoma.

Luoma aloittaa hallintojohtajan tehtävässä 1.9. 2024.

 

Linkki hallituksen esityslistaan.

 

Lisätiedot:
Kristiina Salonen
Maakuntajohtaja
+358 50 512 0010
etunimi.sukunimi@satakunta.fi

Katja Aalto
Hallintojohtaja
+358 44 711 4389
etunimi.sukunimi@satakunta.fi