Satakunnan Vuoden Kylä 2024 -kilpailu on käynnissä

Vuonna 2024 valitaan Satakunnan 30. Vuoden kylä. Teemana on tänä vuonna tulevaisuuteen katsova kylä. Mitä siis etsimme?

Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta.

Teemana on tulevaisuuteen katsova kylä

Etsimme kylää, jolla on tulevaisuususkoa sekä halua ja kykyä vaikuttaa siihen, että kylä on elävä jatkossakin. Tulevaisuuteen katsova kylä pyrkii siihen, että kylällä on vetovoimaa ja että kylällä jo asuvat viihtyvät siellä. Avoimuus, osallisuus ja yhteistyö ovat kylällä luontevia tapoja toimia. Tulevaisuutta tehdään myös turvallisuutta ja kestävää kehitystä edistäen.

Satakuntaliitto palkitsee voittajakylän 3 400 euron palkintosummalla. Vuoden Kylä -kilpailun järjestävät yhteistyössä SataKylät ry ja Satakuntaliitto. Kilpailun käytännön organisoinnista vastaa SataKylät ry.

Hakuohjeet ja hakemuslomake löytyvät SataKylät ry:n nettisivuilta

Kilpailuun voi osallistua toimittamalla hakemuslomake sähköpostitse kyläasiamies Hanna Ruoholalle 3.3.224 mennessä. Hakemukseen on mahdollista lisätä maksimissaan viisi sähköistä liitettä. Hakemuslomakkeelta löytyy joitain valmiita kysymyksiä, joiden avulla kylän toimintaa kannattaa kuvailla mahdollisimman kattavasti.

Hakijan tulee olla jokin kylän yhdistys. Hakea voi myös jo palkitut kylät, jos edellisestä valinnasta on vähintään 10 vuotta. Aiemmin palkittujen kylien tulee hakemuksessaan selkeästi osoittaa, että esitellyt toimenpiteet ovat tapahtuneet edellisen valinnan jälkeen.

Tuomaristoon kuuluu yksi edustaja edellisen vuoden voittajakylästä ja kaksi edustajaa sekä Satakuntaliitosta että SataKylät ry:stä. Tuomaristo voi halutessaan suorittaa esikarsintaa hakemusten perusteella. Lisäksi tuomaristo tekee kierroksen valitsemissaan kylissä.

Maakunnallisen kisan voittaja julkistetaan maakuntavaltuuston kokouksessa 31.5.2024 ja palkitaan maakunnallisilla kyläpäivillä vuoden 2023 kylässä Huittisten Suontaustassa. Kilpailun voittaja osallistuu Suomen Kylät ry:n järjestämään Suomen Vuoden Kylä -kilpailuun 2025.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Hanna Ruoholalta puh. 044-357 6181 tai hanna.ruohola (at) satakylat.fi.

  • Krista Tupala
    Krista Tupala

    Aluekehitysasiantuntija

    +358 44 711 4387
    etunimi.sukunimi@satakunta.fi