Riuttala-Mustajoki on Satakunnan Vuoden Kylä 2024 – vuoden kylä katsoo tulevaisuuteen

Tulevaisuutta silmällä pitäen kehitetty Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys Porin Laviasta vakuutti Vuoden Kylää etsivän tuomariston.

Ihmisiä seisoo rivissä poseeraamassa kameralle auditoriotilassa.
Riuttala-Mustajoki kylän edustajat vastaanottamassa tunnustusta Satakunnan maakuntavaltuuston kokouksessa 31.5.

Tulevaisuutta silmällä pitäen kehitetty Riuttala-Mustajoen kyläyhdistys Porin Laviasta vakuutti Vuoden Kylää etsivän tuomariston. Kylälle on lähivuosina rakennettu kylän yhteisöllisyyttä vahvistavaa infraa, kuten kylätalo, perinnetalo sekä kota. Varautumista ja turvallisuutta on ajateltu hankkimalla kylätalolle muun muassa sydäniskuri ja aggregaatti. Kyläyhdistys tekee yhteistyötä myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa.

”Tuomaristo totesi, että Riuttala-Mustajoen kyläyhdistyksen toiminta näyttäytyy hyvin organisoituna, sitä on paljon, säännöllisesti ja se tavoittaa runsaasti kyläläisiä,” sanoo Satakunnan kylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Vuoden Kylä valittiin tänä vuonna Satakunnassa jo 30. kerran. Juhlavuoden kunniaksi kilpailussa etsittiin nimenomaan tulevaisuuteen katsovaa kylää. Vuoden 2024 kilpailussa oli mukana viisi kylää: Korkeaoja Kokemäeltä, Kullaa Ulvilasta, Peipohja Kokemäeltä, Rikantilan koulun kylät Eurajoelta ja Riuttala-Mustajoki Porin Laviasta.

Satakunnan Vuoden Kylää oli valitsemassa Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän Suontaustan edustajista koottu tuomaristo. Satakuntaliitto palkitsee Vuoden Kylän 3 400 euron palkintosummalla. Kilpailun käytännön järjestelyistä vastasi SataKylät ry.

Asko Aro-Heinilälle luovutettiin maakuntaneuvoksen arvonimi

Maakuntaneuvos Asko Aro-Heinilä poseeraa puvussa kukkakimppu kädessä kameralle. Hänellä takanaan on viherseinä ja vieressään ruukussa lahjaksi saama puu. Askolla on päällään vaaleansininen puku.

Satakunnan maakuntahallitus yhdessä Rauman kaupungin kanssa on hakenut Asko Aro-Heinilälle maakuntaneuvoksen arvonimeä. Tasavallan presidentti myönsi 19.4.2024 eläkkeellä olevalle Aro-Heinilälle maakuntaneuvoksen arvonimen. Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Maakuntavaltuuston kokous yhteydessä Asko Aro-Heinilälle luovutettiin maakuntaneuvoksen arvonimi juhlallisin menoin.

 

Maakuntavaltuusto hyväksyi Satakuntaliiton vuoden 2023 tilinpäätöksen

Valtuusto hyväksyi tilintarkastuskertomuksen mukaisesti tilinpäätöksen vuodelta 2023 ja myöntää kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja johtaville viranhaltijoille vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2023.

Linkki valtuuston esityslistaan.

  • Kristiina Salonen
    Kristiina Salonen

    Maakuntajohtaja

    +358 50 512 0010
    etunimi.sukunimi@satakunta.fi