Maakuntajohtajan ja hallintojohtajan valinta etenee

Maakuntahallituksen kehittämistoimikunta päätti esittää 22.11.2022 kokoontuvalle maakuntahallitukselle yksimielisesti Katja Aaltoa Satakuntaliiton uudeksi hallintojohtajaksi. Lisäksi kehittämistoimikunta esitti, että maakuntahallitus esittäisi, että maakuntavaltuusto suorittaisi maakuntajohtajan vaalin.

MH tiedoteet

Maakuntahallituksen kehittämistoimikunta kokoontui 14.11.2022. Toimikunta päätti esittää 22.11.2022 kokoontuvalle maakuntahallitukselle yksimielisesti Katja Aaltoa Satakuntaliiton hallintojohtajaksi. Kauppatieteiden maisteri Katja Aalto on työskennellyt nykyisessä tehtävässään vuodesta 2020 lähtien. Aalto on aiemmin työskennellyt myös Euran kunnan talousjohtajana. Maakuntahallitus kokoontuu seuraavaksi 22. marraskuuta päättämään valinnasta.

Samassa kokouksessa maakuntahallituksen kehittämistoimikunta esitti, että maakuntahallitus esittäisi, että maakuntavaltuusto suorittaisi maakuntajohtajan vaalin. Maakuntajohtajakisassa on edetty soveltuvuustestivaiheeseen, johon pääsi mukaan kolme ehdokasta:

  • Kristiina Salonen, kansanedustaja
  • Atso Vainio, Uudenkaupungin kaupunginjohtaja
  • Minna Nore, Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja

Valtuustoryhmillä on myös mahdollisuus kutsua hakijoita kuultavaksi. Seuraava maakuntavaltuusto kokoontuu 9.12.2022.