Korkeakoulutus

2_korkeakoulut

NELJÄ KORKEAKOULUA

“Me uskomme, että pystymme tarjoamaan nykynuorelle aktiivisen paikan opiskella, elää ja kokea myös kansainvälinen toimintaympäristö opintojen aikana.”
– 
Opiskelijakunta Sammakko

“Pori on opiskelukaupungeista ehdottomasti paras. Täällä opiskelijan on esimerkiksi helppo kulkea paikasta toiseen ja kohtuuhintaisen asunnon löytää helposti.”
– 
Tero, Diakonia-ammattikorkeakoulu

”Hain Satakuntaan opiskelemaan uusia haasteita etsien. Halusin muuttaa suuntaa ja Satakunta näytti hyvältä vaihtoehdolta.”
– Leena, Diakonia-ammattikorkeakoulu

“Satakuntalainen leppoisa elämänrytmi vie helposti mennessään. Kun tänne on kerran tullut, ei enää halua lähteä pois”
– Jussi, Diakonia-ammattikorkeakoulu

 

Yli 10 000 korkeakouluopiskelijaa

Satakunnassa opiskelee yli 10 000 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa. Vuosittain aloittaa noin 1 500 uutta opiskelijaa. Satakunnan korkeakoulut tarjoavat aloja ja mahdollisuuksia runsaasti. Koetko luovan johtamisen omaksi alaksesi vai olisitko kiinnostuneempi digitaalisesta kulttuurista? Elääkö sinussa tuleva lastentarhanopettaja tai fysioterapeutti? Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun! Kohtaamiset työnantajien kanssa helpoiksi, joten harjoittelupaikat, opinnäytetöiden tilaajat ja työpaikat ovat käden ulottuvilla. Apparaatti on linkki opiskelijoiden ja yritysten välillä. Tutustu lisää Satakunnan korkeakouluihin ja aloita opiskelujesi suunnittelu jo tänään! 
>> Satakunnan korkeakoulut
>> Apparaatti

Opintoja useasta korkeakoulusta?

Mikäli olet kiinnostunut useammasta alasta ja haluaisit muodostaa itsesi näköisen kokonaisuuden, voit opiskella ristiin. SataJOO  antaa Satakorkean opiskelijoille mahdollisuuden poimia kursseja siihen kuuluvista oppilaitoksista. Kun pääset sisään yhteen, ovet aukeavat neljään. Tutustu kurssivalikoimaan ja mieti millaisen kokonaisuuden sinä muodostaisit!
>> 
SataJOO

Porin yliopistokeskus

Neljän yliopiston ja 3 300 opiskelijan yhteisö toimii uniikissa miljöössä aivan joen rannalla. Oppilaitoksessa on mahdollista valita kursseja viidestä eri koulutusohjelmasta ja näin luoda itselleen sopivia kokonaisuuksia. Voit myös yhdistää opiskelija- ja kulttuurielämän ottamalla osaa Porin ylioppilasteatteriin.

>> Porin yliopistokeskus
>> Opiskelijajärjestö Pointer ry
>> Porin yliopistokeskus Facebook
>> Porin yliopistokeskus YouTube
>> Porin yliopistokeskus Twitter
>> Porin ylioppilasteatteri

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

Yhteensä yli 6 500 opiskelijaa neljällä eri kampuksella – Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Koulutusohjelmia on yli kaksikymmentä ja osa niistä kokonaan englanninkielisiä. Voit opiskella kaikkea kansainvälisestä kaupasta ohjelmointiin tai erikoistua vaikka sosiaalialalla lastensuojeluun. Vai koetko kulttuurialan omaksesi? Kankaanpään taidekoulusta voit valmistua kuvataiteilijaksi ja suuntautua muun muassa esitystaiteeseen tai kuvanveistoon.

>> Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)
>> Opiskelijajärjestö Sammakko
>> SAMK Facebook
>> SAMK Youtube
>> SAMK yrityskiihdyttämö

 

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak on Suomen suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä. Porissa voit opiskella sosiaalialan ja hoitotyön koulutusohjelmissa.

>> Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
>> Opiskelijajärjestö O’Diako
>> Diak Facebook

 

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos Raumalla

Voit opiskella lastentarhanopettajan, luokanopettajan, käsityön aineenopettajan ja kasvatustieteen (varhaiskasvatus) koulutuksissa.
>> Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos Raumalla
>> Ainejärjestö Opekas

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen?

Onko lajisi jääkiekko, uinti vai salibandy? Unelmoitko urheilijan urasta, mutta haluaisit suorittaa myös tutkinnon? Satakunta Sports Academy (SSA)  tarjoaa mahdollisuuden urheilun ja opiskelun yhdistämiseen yläasteelta yliopistolliseen koulutukseen. SSA on suunnattu kansallisesti pärjänneille urheilijoille, jotka tähtäävät kansainväliseen menestykseen.
>> 
Satakunta Sports Academy (SSA)

Tutkimus ja kehittäminen

Satakunnan korkeakoululaitos palvelee maakunnan yrityksiä ja yhteisöjä. Tutkimus ja kehittämistoiminta sekä opetus liittyvät kaikissa korkeakouluissa vahvasti toisiinsa. Yliopistojen painopiste on tieteellisessä perustutkimuksessa ja ammattikorkeakoulujen painopiste yritysten ja yhteisöjen kehittämistoiminnassa. Yhteistyöprojektien toteutuksessa on usein mukana myös opiskelijoita. Lisäksi osa tutkinto-opiskelijoista tekee lopputyönsä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle. Satakunnan korkeakoululaitoksen sivuilta voit lukea tutkimustyöstä, -yhteistyöstä, tavoitteista ja keinoista. Delta-tutkimustietokannasta löytyy Porin yliopistokeskuksen asiantuntijat, tutkimushankkeet, tieteellisistä julkaisut ja opinnäytetyöt.

>> Satakunnan korkeakoululaitos
>> Delta-tutkimustietokanta