Kansallispuistomme

1_luonto_NieminenTimo_0

Ikimuistoiset kokemukset odottavat sinua Satakunnan kansallispuistoissa! Lumoudu suomaisemista pitkospuilla kulkiessasi tai hiljenny Selkämeren purjehduksella. Kiipeä lintutorniin ja anna ympäröivän levollisuuden tehdä sinuun vaikutus. Kolme kansallispuistoamme sijaitsevat eri puolilla maakuntaa ja tarjoavat sinulle osan Suomen kauneinta ja monipuolisinta luontoa. Nämä tutustumisen arvoiset kohteet näyttävät parastaan jokaisena vuodenaikana!

 

Selkämeri on Suomen puhtain merialue

Tee matka menneeseen aikaan Selkämeren majakkasaarilla ja sukella Suomen puhtaimman merialueen vedenalaiseen luontoon. Aavan meren äärellä luonnonvoimat tulevat iholle ja ihminen ymmärtää oman rajallisuutensa. Tiesitkö, että Selkämeren kansallispuistosta  98 % on vedenpinnan alla? Alue on tunnettu arvokkaasta vedenalaisesta ympäristöstään ja monipuolisesta linnustosta. Maan kohoaminen muuttaa Selkämeren saariluontoa jatkuvasti ja luo näin ainutlaatuisen tutustumiskohteen luonnosta kiinnostuneille. Lähde retkelle Selkämeren rannikon satamista ja suuntaa majakkasaarille tai ihaile maisemia luonnossa patikoiden.
>> Selkämeren kansallispuisto
>> virtuaaliopas Selkämerelle

Puurijärvi-Isosuo on bongarin unelma

Puurijärven ja Isonsuon luontokeidas lepää satakuntalaisen kulttuurimaiseman sylissä Huittisten ja Kokemäen alueella. Irtaudu hetkeksi arjesta ja anna lintumaailman temmata mukaansa: jokaisella käynnillä näet uudenlaisen kiehtovan näytelmän. Matala ja rehevä Puurijärvi on kansainvälisesti merkittävä lintujärvi. Runsaan vesilinnuston tarkkailu onnistuu hyvin 18 metrisestä Kärjenkallion lintutornista, joka on yksi Pohjoismaiden korkeimmista. Tee päiväretki kansallispuistoon ja nauti sen tarjoamista mahdollisuuksista luonnonmaisemien ja laajojen suoalueiden parissa!
>> Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto

Kauhaneva-Pohjankangas tarjoaa moninaisia maisemia

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto Karviassa on eteläisen suoluonnon helmi, erämainen lintukeidas keskiaikaisen kulkureitin varrella. Kyrönkankaan tie vie sinut avarien mäntykankaiden halki Kauhanevan kermien ja kuljujen äärelle. Kevätaikaan Kauhanevan monipuolinen ja arvokas linnusto konsertoi moniäänisesti. Muina aikoina koskematon suoluonto kutsuu nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhasta. Kansallispuisto on maisemaltaan kaksijakoinen. Kuivat männyt ja laajat sekä avoimet keidassuot luovat Satakunnan vanhimmasta kansallispuistosta mielenkiintoisen kokonaisuuden. 2 kilometrin pituinen pitkospuulenkki, lintutorni ja ainutlaatuiset maisemat soveltuvat hyvin lyhyisiin luontoretkiin.
>> 
Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto