Hauskaa lapsille

5_luonto_lapsille_JuhaSinisalo

Lasten hymyilevät suut ja innokkaina loistavat silmät ovat ilo. Vietä täydellinen päivä leikkipuistojen, polkuautojen ja kotieläintarhojen kera, ratkaise kemiallinen ilmiö tiedeleirillä, heittäydy merirosvoksi tai toteuta vauvasi taideteos värikylvyssä. Kun lapset viihtyvät, myös aikuiset voivat nauttia ajastaan. Mitä sinä haluaisit kokea lastesi kanssa? Tutustu myös merellisiin kohteisiin ja aktiviteetteihin.

Eläimiä ja puuhaa Koivuniemen Herrassa

Mikä eläin sanoo kot kot kot? Koivuniemen Herran MuuMaa Merikarvialla on lapsille suunnattu kotieläintarha ja puuhapaikka. Lähde koko perheesi kanssa nauttimaan maatilan rauhasta. Koivuniemen Herra tarjoaa lapsille elämyksiä traktoriajeluista heinähyppelyyn. Eläimet ovat lähellä maatilan arjessa. Vie karitsat päiväkävelylle ja auta kananmunien keräyksessä! Koivuniemen Herraan voit tulla poikkeamaan päiväksi tai pidemmälle lomalle. Tutustu lisää majoitusmahdollisuuksiin ja Koivuniemen Herran tarjoamiin monipuolisiin toimintoihin!

>> Koivuniemen Herran MuuMaa

 

Esihistoriaa Nauravassa Lohikäärmeessä

Oletko urhea kuin viikinki? Naurava Lohikäärme Eurassa on esihistorian opetuskeskus, joka kertoo kävijöilleen elämästä rautakaudella. Tutustu viikinkiaikaisin löytöihin ja vaihtuviin näyttelyihin. Nauravasta Lohikäärmeestä löydät myös muinaisten löytöjen perusteella valmistettuja esineitä – miekkoja, leikkikaluja ja astioita! Tässä opetuskeskuksessa kaikkeen on lupa koskea!

>> Naurava Lohikäärme

Kirjurinluoto ja Pelle Hermannin puisto

Viksu Mustavaris kutsuu sinut kanssaan Kirjurinluotoon! Porin puistoalue on unelma lapsille sekä aikuisille, tekemistä löytyy jokaiseen makuun! Aloita päiväsi Pikku Kakkosesta tutun Pelle Hermannin puistossa leikkien. Tutustu luodon eläimiin ja seikkaile merirosvolaivassa! Tankkaa mahasi täyteen Kirjurinluodon kahvioissa tai vietä rentouttava piknik auringossa loikoillen. Kaipaisitko enemmän toimintaa? Haasta kaverisi minigolfissa, tunnista kasveja luontopolulla tai vuokraa polkuauto koko perheellesi! Kirjurinluodossa ei tule tylsää!

>> Kirjurinluoto ja Pelle Hermannin puisto

 

Leikkimään Rauman Kipparinpuistoon

Rauman Kipparinpuistossa voi leikkiä omatoimisesti ympäri vuoden. Liikennepuistossa lapset voivat turvallisesti opetella ajamisen pelisääntöjä. Nappaa polkupyörä, polkuauto tai lokariauto allesi ja lähde kurvailemaan säiden salliessa! Ohjattua toimintaa järjestetään kesäkuukausien ajan. Muista varoa jalankulkijoita!

>> Rauman Kipparinpuisto


Merimieselämää Rauman merimuseossa

Hii-o-hoi, kaikki laivaan! Rauman merimuseosta löydät tekemistä ja nähtävää myös perheen pienimmille. Saa koskea! –toimintapisteiden avulla lapset oppivat itse kokeilemalla merimieselämästä. Navigointisimulaattorilla voit kokeilla merimiestaitojasi. Museo tarjoaa myös etukäteen varattavia seikkailuopastuksia syntymäpäiville, koulu- sekä päiväkotiryhmille. Vedä ankkuri laivaan ja lähde hylkyseikkailulle tai merimatkalle Kap Hornin ympäri!

>> Rauman merimuseo

 

Vierailulle Olkiluotoon

Olkiluodon vierailukeskukseen Eurajoella pääset tutustumaan ydinvoiman mielenkiintoiseen maailmaan! Sähköä uraanista –tiedenäyttely on avoinna päivittäin. Olkiluodossa järjestetään myös kesäisin tiede- ja teknologialeirejä eri-ikäisille. Ratkaise luonnontieteellisiä ilmiöitä ja tee kemian- sekä fysiikankokeita. Oletko sinä seuraava Albert Einstein?

>> Olkiluodon vierailukeskus

 

Vauvojen värikylpy -työpajoja perheille

Värikylpy on värien ja materiaalien moniaistista kokemuksellisuutta ja elämyksellisyyttä, vuorovaikutuksellista työskentelyä ja hetkessä olemista. Työpajat etenevät erilaisten materiaalien tunnustelusta itse tuotettuun jälkeen. Työpajoja järjestetään vauvoille ja vanhemmillekin lapsille. Tarjoa lapsellesi värikylläinen kokemus ja tulkaa nauttimaan yhteisestä kuvataidetoiminnasta! Vauvojen värikylpy –toimintaa järjestää Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.

>> Vauvojen värikylpy


Ilmaiset Angry Birds -leikkipaikat

Auta lintuja pelastamaan jälkikasvunsa vihreiltä possuilta! Maailman ensimmäinen kaupungin keskustassa sijaitseva Angry Birds -aktiviteettipuisto avattiin Porin kauppatorille kesällä 2012. Angry Birds –puistoja Porista löytyy kaikkiaan kolme: kauppatorilta, Kirjurinluodosta ja Yyteristä. Leikkialueet sisältävät liukumäkiä, kiipeilytelineitä, linnunpesiä sekä paljon muuta. Kaikki Angry Birds -leikkipaikat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Laita mielikuvituksesi liikkeelle!

Seikkailu peikkometsässä

Huittisista sijaitsee kesäisin avoinna oleva Alma-Peikon seikkailupuisto josta löytyy puuhaa kaikenikäisille. Voit vierailla Alma-Peikon kotimaisemissa Peikkometsässä ja suorittaa seikkailuradan tehtäviä tai tutustua kotieläinpihan suloisiin asukkaisiin. Lisäksi liikennepuisto Mini-Huittinen ja Alman leikkipuisto tarjoavat oivan paikan viettää hauska kesäpäivä. Jos hyvin käy, saatat tavata itse Alma-Peikonkin!

>> Alma-Peikon seikkailupuisto

Tempputehdas Oy

Kirjurinluodon Liikunta-Arenalla voit löytää liikkumisen riemun! Siellä voit kokeilla parkouria, biljardia sekä minigolfia. Sisäleikkipuistossa perheen nuorimmat voivat uida pallomeressä, kiipeillä ja hyppiä – siis liikkua! Arena sijaitsee Porin kansallisessa kaupunkipuistossa, lapsiystävällisessä Kirjurinluodossa. Täällä voit viettää myös liikunnalliset synttärit ohjelmineen!

>> Kirjurinluodon Liikunta-Arena