Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushakuun saapui Satakuntaliiton käsiteltäväksi yhteensä 19 hankehakemusta.

Satakuntaliitossa 31.8.2021 päättyneet EAKR-haut (EAKR -haku, Innokaupungit EAKR -haku)

Elokuun 31. päivä päättyneeseen Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitushakuun saapui Satakuntaliiton käsiteltäväksi yhteensä 19 hankehakemusta. Hankkeista kuusi on niin kutsuttuja ryhmähankkeita, joissa on 2-3 toteuttajaa. Ryhmähankkeiden osatoteuttajien hakemukset mukaan lukien hakemuksia saapui 25 kpl määräaikaan mennessä. Haettu EAKR -rahoitus on yhteensä n. 5,1 miljoonaa euroa. Tässä haussa käytettävissä oleva tukiraha on yhteensä 4,3 miljoonaa euroa.

Satakuntaliiton hanketiimi arvio ja pisteyttää kaikki hakemukset. Rahoituskelpoisiin hankkeisiin otetaan yhteyttä hankehakemukseen tarvittavien täsmennysten osalta. Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö käsittelee hankkeita kokouksissaan. MYR-sihteeristön käsittelyn jälkeen hyväksyttävistä hankkeista tehdään viranomaispäätökset kun se on EURA -järjestelmässä mahdollista. Aikaisintaan kuitenkin loka-marraskuussa. Kaikkia hakijoita informoidaan hakemusten jatkokäsittelyn osalta tarkemmin syksyn 2022 aikana.

Satakuntaliitossa oli samanaikaisesti käynnissä myös Porin kaupungin ekosysteemisopimuksen mukainen EAKR-haku. Hakemuksia tuohon hakuun saapui yhteensä kahdeksan. Näistä kaksi toteutetaan ryhmähankkeena. Haettu avustusosuus (EAKR ja valtio) oli yhteensä n. 1,6 miljoonaa euroa. Tässä haussa käytettävissä oleva tukiraha on yhteensä 0,9 miljoonaa euroa. Porin kaupungin pisteytystiimi arvioi ja pisteyttää kaikki hakemukset, jonka jälkeen johtoryhmä tekee päätökset rahoitettavista hankkeista.

 

Lisätietoja antavat:

Porin kaupunki:
Teemu Heino, erityisasiantuntija
teemu.heino@pori.fi 044 701 8303

Satakuntaliitto:

 • Timo Vesiluoma
  Timo Vesiluoma

  Aluekehitysjohtaja

  +358 44 711 4330
  etunimi.sukunimi@satakunta.fi

 • Jyrki Tomberg
  Jyrki Tomberg

  Rahoitusasiantuntija

  +358 50 569 6818
  etunimi.sukunimi@satakunta.fi