Eläinseikkailu Muumaassa

10_luonto_muumaa

Koivuniemen Herran MuuMaa Merikarvialla lähestyy muutaman mutkan takana. Tätä on odotettu! Vierailuun valikoitui mitä täydellisin kesäpäivä. Odotukset on kovat – pystyykö MuuMaa täyttämään niitä? Pystyi, päivä meni kuin siivillä.

Huolimatta siitä, että olemme perillä muutaman minuutin avaamisen jälkeen, on parkkipaikalla autoja rivissä jo useita. Energinen ”tervetuloa” lehahtaa ilmoille saman tien. Sirkka-Liisa Koivuniemi on vastaanottamassa vieraita hymy kasvoillaan. Suuri osa MuuMaan kokemusta ovatkin sen pitäjät, Sirkka-Liisa ja Markku. Lapsenomainen into omaan tekemiseen ja pilke silmäkulmassa eivät ole hävinneet vuosien saatossa. Energia välittyy ulkopuolisellekin ja asettaa vierailijat heti oikeaan tunnelmaan.

Päivä Merikarvialla hujahtaa nopeasti alueeseen tutustuessa. Kävijöille järjestetään jatkuvasti erilaista tekemistä ja kierroksia. On kananmunien etsintää, lehmän lypsämistä, traktoriajelua ja karitsojen kävelyttämistä. Päivää ei kuitenkaan tarvitse viettää aktiviteetista toiseen hyppien, sillä pelkkä kiertely omassa tahdissa jaksaa viihdyttää useamman tunnin ajan.

Maakunnan parhaita

MuuMaassa on ajateltu myös pieniä yksityiskohtia. Kuitti ostoksista saadaan merikarvialaisella murteella kirjoitettuna ja kävijöille jaetaan pussi näkkileipää eläinten syöttämistä varten. Nälkäisinä ei myöskään ihmisten tarvitse olla. Alueella on mahdollisuus grillata omia eväitään, mutta myös valmista lounasta ja kioskituotteita on tarjolla.

Eikö tämäkään saanut sinua vielä vakuuttuneeksi MuuMaan hienoudesta? Tiesitkö, että Koivuniemen Herra on saanut Maakunnan parhaat -palkinnon? Palkintoja jaetaan yrityksille, joiden toiminta on asiakaslähtöistä ja palvelut laadukkaita. Sanomattakin selvää, että MuuMaa kuuluu Satakunnan parhaisiin ja on ehdoton kohde lapsille ja lapsenmielisille.

 

Teksti Essi Kaskitalo, Kuvat Koivuniemen herran muumaa