Aktiviteetit

3_luonto_AnttiPartanen

Suomen neljä vuodenaikaa tarjoavat runsaasti mahtavia kokemuksia jokaiselle! Kesällä voit liikkua luonnossa ratsastaen tai patikoiden, kun taas talvella pääset eteenpäin luistimien ja suksien kera. Voit nauttia vesistöjen tarjoamista antimista purjehduksen, kalastuksen ja surffauksen parissa. Tai kenties harrastaa rytmistä sambaa tai meloa tiesi kauneimpien koskien keskelle. Satakunnassa aktiviteetteja riittää!

 

Visit Satakunta

OutdoorsSatakunta-sivusto tarjoaa Satakunnan luontokohteita ja -palveluja teemoissa: Kalastus, Wildlife, Vaellus, Pyöräily, Melonta ja Elämys. Satakunnan matkailuyrittäjien Visit Satakunta -sivusto taas kokoaa maakunnan koko palvelu tarjontaa.
>> OutdoorsSatakunta-sivusto
>> Visit Satakunta -sivusto

Selkämeri.fi

Tee virtuaalimatka Selkämeren kansallispuistoon! Alueen aktiviteetteja löytyy kootusti Selkämeri.fi-sivustolta. Siellä on mm. kohteista upeita panoraamakuvia, kuvaukset kohteen luonnosta ja eläimistä sekä ohjeistus kohteeseen pääsemiseksi.
>> Selkämeri.fi

Kokemäenjokiopas

Tee virtuaalimatka kesäiselle Kokemäenjoelle! Upea sivusto esittelee kohteet 360-asteen pallopanoraamakuvin. Kohteet ovat Kokemäenjoen alajuoksun varrelta Porista, Ulvilasta ja Nakkilasta. Tarjolla on myös lisätietoa, tarinoita, valokuvia ja videoita. Kokemäenjokeen voivat tutustua näin vaikkapa koulut, alueen asukkaat, matkailijat – kuka vain!
>> Kokemäkiopas

Lintuharrastus

Onko se jalohaikara vai merikotka? Lintubongaus on edullista ja kiehtovaa, sekä soveltuu koko perheelle. Linnut ovatkin suosituin luontoharrastuksen kohde. Satakunnassa on paljon lintutorneja ja tarkkailulavoja, joiden avulla pääset seuraamaan lintujen elämää ja muuttopuuhia helposti niitä häiritsemättä. Satakunnan parhaat lintubongauspaikat on listattu kattavine ohjeineen Porin Lintutieteellisen Seuran sivuille.
>> Porin Lintutieteellinen Seura

Geokätköily

Mahtava ja edullinen harrastus sopii eri-ikäisille ja kuntoisille. Voit valita reitin taitojesi ja kuntosi mukaan. Geokätköily vie paikoille, joille et muuten ehkä eksyisi! Satakunnassa on suuri määrä geokätköjä.
>> 
www.geocache.fi
>> 
Porin salattu kauneus
>> Leineperin ruukin geokätköreitti

Golf

Minigolf, frisbeegolf vai perinteinen golf – mikä on lajisi? Mahdollisuuksia golfin harrastamiseen Satakunnasta löytyy useita! Perinteisiä golfkenttiä ovat Rauma Golf, Nakkila Golf, Kalafornia ja Yyteri Golf  Porissa. Golfaus onnistuu myös talvisin Jämillä ja Kokemäen sisähallissa. Satakunnassa pääset kokeilemaan golfarin unelmaa, hole in onea ympäri vuoden! Frisbeegolf-ratoja on ympäri Satakuntaa!  Hauska laji sopii kaikille – eri ikäisille ja eri tasoisille. Kannattaa ehdottomasti tutustua vaikka perheen tai kaveriporukan voimin. Minigolf-ratoja löytyy eri puolilta maakuntaa. Testaa vaikkapa Poroholman minigolfrata upeissa maisemissa!
>> 
Rauma Golf
>> Nakkila Golf
>> Kalafornia
>> Yyteri Golf
>> Talvigolf Jämillä
>> Kokemäen golfsisähalli
>> Frisbeegolf-ratoja
>> Poroholman minigolfrata

Hyvinvointi

Karkaa arjen rutiineista ja ota aikaa itsellesi! Satakunnasta löydät useita vaihtoehtoja hyvinvointisi parantamiseen. Hieronnat ja kasvohoidot hoitavat sinua ulkoisesti, kun joogan rauhalliset liikkeet parantavat sisäistä hyvinvointiasi. Levollinen mieli ja kiireettömyydestä nauttiminen antavat voimaa useille päiville eteenpäin. Jo pienikin hetken rauhoittuminen ja arjesta poikkeaminen antaa uutta energiaa.

>> Hyvinvointicenter

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet takaavat, että jokaisella Suomessa oleskelevalla on mahdollisuus käyttää luontoa alueen omistajasta tai haltijasta riippumatta. Siksi maassamme vieraileville tämä hieno perinne ja oikeus onkin kokemisen arvoinen asia! Voit muun muassa poimia luonnonmarjoja, onkia sekä veneillä vapaasti kunhan vältät pihamaita. Jokamiehenoikeutta käyttämällä et saa olla häiriöksi toisille. Myös roskaaminen ja esimerkiksi kalastaminen ilman asianomaisia lupia on kielletty.
>> Jokamiehenoikeudet

Jämin luontoliikuntakeskus

Jämin luontoliikuntakeskuksessa  iskee helposti valinnanvaikeus. Laaja valikoima harrastuksia ja elämyksiä pitävät sinut kiireisenä ympäri vuoden. Haikailetko viilennystä kesähelteillä? Tule pelaamaan jääurheilua synteettisellä jäällä ja kuntoilemaan hiihtotunnelissa. Ulkoilmaa kaivatessasi lähde ratsastamaan tai ihaile maisemia patikointiretkellä. Talvella voit suunnistaa hiihtäen tai vaikka kokeilla taitojasi curlingissa. Jämillä rentoudut luonnon ja liikunnan parissa!
>> 
Jämin luontoliikuntakeskus

Kalastus

Satakunta tarjoaa ihanteellisia kalastuspaikkoja, -kursseja, -saaliita, -elämyksiä! Merenrannat, aava meri, joet ja järvet houkuttelevat pyyntiin. Pyhäjärvikin on kuin meri;Lounais-Suomen suurimman järven kauneus piilee sen laajassa ulapassa. Nappaa kalakaveri mukaan ja koita onneasi. Vaihtoehtoja on monia! Muista vain hankkia tarvittavat kalastusluvat!
>> 
Nakkilan kosket
>> 
Merikarvianjoki
>> Pyhäjärvi

Ulkoilu- ja retkeilyreitit

Ole osa luontoa ja lähde vaellukselle Satakuntaan! Puhdas ja uniikki luonto tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Voit patikoida sykettä nostattavalla metsäreitillä tai tutustua eläimistöön tunnelmallisella luontopolulla. Maisemien varrelta löydät monia tauko- ja majoituspaikkoja sekä harrastusmahdollisuuksia.  Satakunnan monipuolinen luontoympäristö merenrannikoista suoalueisiin kätkee sisälleen useita kokemisen arvoisia ulkoilu- ja retkeilyreittejä.

Käsillä tekemään

Käsityöt ovat alueellinen voimavara ja osa satakuntalaista kulttuuriperintöä. Se voi olla harrastusmaista toimintaa tai kaupallisen tuotteen valmistusta. Sytytkö sinäkin tekemisen riemusta?  Satakunnan käsi- ja taideteollisuusyhdistys ry. järjestää kursseja, lasten käsityökoulua sekä muita palveluita käsitöistä kiinnostuneille. Myös Satakunnan museot järjestävät mielenkiintoisia työpajoja.
>> 
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusyhdistys ry.
>> 
Satakunnan museot

Melomaan

Seikkaile vauhdikkaissa koskissa tai nauti luonnon hiljaisuudesta rauhallisesti meloen! Satakunta tarjoaa melontamahdollisuuksia jokaiseen makuun. Voit vuokrata kanootin ja lähteä matkaan itseksesi, osallistua kanoottisafareille tai liittyä melontaseuroihin. Lähde seikkailulle melonnan parissa!

Moottoriurheilu

Vauhdista pitäville Satakunta tarjoaa autourheilua moottoriurheilukeskuksista mikroautoratoihin. Honkajoella sijaitseva Pesämäen moottoriurheilukeskus  on yksi Satakunnan autourheilun helmistä. Sieltä löydät laadukkaat puitteet harjoitteluun ja kilpailemiseen. Alueella järjestetään myös kansallisia ja kansainvälisiä moottoriurheilukisoja. Tule kokeilemaan taitojasi karting-radalla tai päihitä kaverisi rallicrossissa!
>> Pesämäen moottoriurheilukeskus
>> Kokemäen FK-Kerho
>> Siikaisten Ratayhdistys
>> Porin FK-Kerho

Purjehdus ja veneily

Satakunnan joet, järvet ja meri soveltuvat hyvin purjehdukseen ja veneilyyn. Nauti kesäpäivästä Selkämeren aallokossa ja osallistu yleisöpurjehduksiin kaljaasi Ihanalla tai kuunari Kathrinalla! Tämä ekologinen matkailumuoto saa sinut rakastumaan lajiin jo ensikokemalla!

Onko veneily sinun juttusi? Satakunnan useista vierasvenesatamista löydät helposti paikan paatillesi. Satamat tarjoavat usein myös muuta toimintaa, esimerkiksi Krookassa voit nauttia hyvästä ruoasta sekä kulttuurista kesäteatterin muodossa. Selkämeren veneretkillä pääset tutustumaan rannikkoalueisiin kun taas Poroholman lomakeskuksesta voit vuokrata vaikka polkuveneitä tai kanootteja tai tutustua purjevenesataman kolmeen historialliseen purjelaivaan priki Gerdaan, kuunari Kathrinaan ja kaljaasi Maritaan.
>> Kaljaasi Ihana
>> Kuunari Kathrina
>> 
Krookka Merikarvia
>> Marina Merilokki Pori
>> Poroholman lomakeskus Rauma

>> Koe Satakunta -hakusivusto

Pyöräily

Satakunnan vaihtuvat maisemat monipuolisine reitteineen kutsuvat sinut pyöräilemään! Pyöräily on suosittua useasta syystä – se on edullista, ympäristöystävällistä ja kuntoa kasvattavaa. Lähditpä sitten retki- tai kilpa-ajelulle, Satakunnan tasainen maasto on oiva valinta pyöräilyyn. Jämin harjumaastot ovat oivia pyöräilyyn, kuten myös Meri-Porin maisemat tai Pyhäjärven seutu.
>> Jämi
>> Outdoors Satakunta

Ratsastus

Satakunnan vaihteleva luonto ja maasto soveltuvat hyvin ratsastukselle. Haluaisitko harjoittaa taitojasi ratsastustunneilla vai lähteä ratsastusvaellukselle? Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen tarpeeseen. Satakunnasta löydät niin kilpavalmennusta, kengityspalveluja kuin ratsastusleirejäkin. Koe maailma uudella tavalla hevosen selästä!

 

Surffaus ja vesiurheilu

Satakunnassa on Suomen paras purjelautailu- eli surffausranta Yyteri. Suomen Purjelautaliiton oma kotiranta sijaitsee Yyterinlahdella, jonka ranta-alue on ehdoton ykköspaikka surffauksesta puhuttaessa. Yyterin surfkeskus tarjoaa opetusta ja välinevuokrausta harrastajille sekä vasta-alkajille. Lomakeskus Sieravuoressa Pyhäjärven aava tarjoaa upeat mahdollisuudet vesiurheiluun. Aallot kutsuvat jo, mitä odotat?
>> 
Yyteri
>> Sieravuori

Uinti

Millainen vesipeto sinussa elää? Nautitko rauhallisista iltauinneista joenrannalla vai haluaisitko polskia lastesi kanssa maauimalassa? Saako avantouinti sinut rentoutumaan vai innostuisitko enemmän merenaalloista Yyterissä? Satakunnasta löydät uintimahdollisuuksia monipuolisesti jokaiseen makuun! Uimahallit, matkailukeskukset, maauimalat ja luonnon vesistöt odottavat sinua!
>> 
Yyteri
>> Sieravuori
>> Poroholman lomakeskus
>> Porin uimahallit ja maauimala
>> Ulvila Kaskelotti