Aitoja makuja

3_Apetit

Herneen matka ruokapöytääsi alkaa satakuntalaiselta pellolta. Valmis pakaste siitä syntyy noin kahden tunnin kuluttua. Väri ja rakenne pysyvät samana, eikä makuun tule muutosta. Apetit tekee sanonnasta suoraan pellolta pöytään totisinta totta!

Me kaikki tunnemme merkin Apetit. Sen pakkaukset ovat tuttu näky pakastimissamme ja syömme sen tuotteita niin arjessa kuin juhlassakin. Pitkäjänteisellä työllä Apetit on noussut suomalaisten tietoisuuteen ja osaksi kotitalouksia. ”Tuotteemme ovat vastuullisesti valmistettuja, maukkaita ja helppoja”, Anu Ora Apetit Ruokaratkaisuiden johtaja kuvailee.

Käsitykset pakastetuotteista ovat usein turhan kielteisiä, varsinkin ympäristöystävällisyyden suhteen. Anu kertoo pakasteiden olevan selvästi mainettaan parempia. ”Suuri pakasteen hyödyistä on, että kasvisten tuore maku ja terveellisyys säilyy, ja niitä voi käyttää tarpeen mukaisesti juuri sen verran mitä tarvitaan.” Hävikkiä ei synny ja tuotteet ovat valmiita ruokapöytään, ilman kuorimista sekä pilkkomista.

Satakunnassa tuotetaan 3/4 teollisuuden jalostamista vihanneksista

Satakunnan asialla oleva Apetit näkee tulevaisuuden kotimaisessa ruoassa. ”Kulutusilmapiiri on muuttunut. Kotimaisuutta arvostetaan enemmän”, Anu selventää ja kertoo Apetitilla olevan 140 sopimusviljelijää 100 kilometrin säteellä Säkylän tehtaasta. Viljelijöiden käyttämän Vastuuviljelymenetelmän ja tietojärjestelmien avulla ruoan alkuperä on helposti selvitettävissä. ”Pystymme jäljittämään raaka-aineet ja kertomaan tarkkaan miltä pellolta esimerkiksi lanttumme on nostettu.”

Sijainti Säkylässä on vaikuttanut positiivisesti myös tuotteiden laatuun. Lähellä olevien sopimusviljelyalueiden ansiosta kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja ympäristön kuormitus pysyy vähäisenä. Satakunnassa tuotetaankin kolme neljäsosaa teollisuuden jalostamista vihanneksista ja noin neljännes koko Suomen avomaan vihanneksista.

Ruoan alkuperän lisäksi Apetit pitää tärkeänä makua. Tarkka valvonta, ammattiylpeys ja vain tarpeelliset valmistusvaiheet takaavat oikean laadun. ”Tuotteitamme käyttämällä saa aitojen raaka-aineiden aitoja makuja”, Anu vakuuttaa. Aina voi syödä hyvin, kuten yrityksen tunnuslause lupaakin. Kysyttäessä lempituotteestaan Anu miettii hetken ja vastaa: ”Kotimainen Peruna & keittokasvis. Se on arjen kiireissä oma ja lasteni suosikkini!”

 

Teksti Mikko Merisaari, kuvat Apetit