Porin Jazz – Täydellisen kesätapahtuman yhtälö

9_Pori-Jazz_Kim-Knappe_paakuva

Musiikin sävelet kaikuvat Kokemäenjoen varrella. Onnellisuus paistaa ihmisjoukkojen kasvoilta. Heinäkuiset kesäillat lämmittävät ja tunnelma on kohdillaan. Pori Jazz on täällä taas!

Joka vuosi musiikinystävät kerääntyvät Poriin nauttimaan ainutlaatuisesta miljööstä, ilmapiiristä ja ennen kaikkea monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Suomen suurin kesätapahtuma Pori Jazz ei esittelyjä kaipaa.
– Kysyttäessä ihmisiltä mitä he tietävät Porista, yleisimmät kolme vastausta ovat Pori Jazz, Yyteri ja jääkiekkoseura Ässät, Pori Jazz 66 ry:n markkinointipäällikkö Niina Eeva toteaa. Festivaali on tuonut Porin maailmankartalle.

Pori Jazz syntyy yhteistyön tuloksena. Sadat talkoolaiset auttavat tapahtuman järjestelyissä, eivätkä he tee sitä palkkioiden takia. Vahva yhdessä tekemisen mentaliteetti ja me-henki saavat työntekijät palaamaan vuosi toisensa jälkeen.
– 
Sanonta vapaaehtoisten joukossa kuuluukin: kun antaa pikkusormen, se vie koko käden, Niina nauraa. Pori Jazzeilla työskentely on elämäntapa.

Konsertteja lapsille ja aikuisille, suurin osa ilmaiseksi

Laaja yleisöpohja erottaa festivaalin muista musiikkitapahtumista. Lapsille järjestettävä Kids Festival liikuttaa perheen nuorimpien lanteita, kun taas vanhemmat voivat nauttia jazzkadun ja konserttien tarjonnasta.
– T
arkoituksena on edistää jazz-musiikin asemaa sekä tarjota vierailijoille unohtumattomia elämyksiä!

Heinäkuun aikana on myös mahdollista ottaa osaa yhteiskunnallisiin keskustelutilaisuuksiin. SuomiAreena tarjoaa viihteen vastapainoksi asiallisempaa ohjelmaa. Yhdessä Jazzien kanssa se tekee Porista Suomen keskipisteen kahden viikon ajaksi. Kaupunkiin virtaa tunnettuja politiikan kärkihahmoja sekä kotimaisia että kansainvälisiä artisteja.

Rento lomafiilis yhdistettynä laadukkaisiin kokemuksiin ja Porin uniikkiin ympäristöön muodostavat täydellisen kesätapahtuman yhtälön. Pori Jazz on pakko kokea.
– 
Et tule pettymään, Jazzien henki sieppaa mukaansa!

Teksti Essi Keskitalo, kuvat 2013 Porin Jazzin mediapankki.