Maailmanperintökohteet

1_unesco_Vastavalo

Unescon maailmanperintökohteet edustavat kansainvälisesti ainutlaatuista kulttuuri- ja luonnonperintöä. Satakunnassa näitä kohteita on kaksi ja molemmat sijaitsevat Raumalla. Vanha Rauma ja Sammallahdenmäki tarjoavat historiaa, eksoottisuutta sekä paljon muuta tunnelmallisista puutaloalueista vaikuttaviin hautaröykkiöihin. Katso mitä annettavaa Satakunnan maailmanperintökohteilla on Sinulle!

Vanhan Rauman lumo

Koristeellisia puutaloja, idyllisiä katunäkymiä… Elinvoimainen Rauman sydän tarjoaa kävijöilleen historiaa, kädentaitoja ja kulttuuria. Ihastuttava Vanha Rauma valittiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 ainutlaatuisena esimerkkinä elävästä ja hyvin hoidetusta vanhasta pohjoismaisesta puukaupungista. Vanha Rauma on laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue Pohjoismaissa. Sen kapeat kadut täyttyvät suloisista erikoisputiikeista, herkullisista kahviloista ja kiehtovista museoista. Vanhasta Raumasta löydät romantiikkaa nostalgiannälkäiselle!

>> Vanha Rauma

Sammallahdenmäen salat

Tervetuloa matkalle ajassa 3500 – 2000 vuotta taaksepäin! Sammallahdenmäki Raumalla on harvinaislaatuinen muinaisjäännösalue, jota pidetään Skandinavian merkitsevimpänä läntisen pronssikulttuurin kohteena. Noin kilometrin mittaiselta alueelta löydät 36 kooltaan ja muodoltaan erilaista hautaröykkiötä. Tule tutustumaan Suomen ensimmäiseen arkeologiseen maailmanperintökohteeseen!

>> Sammallahdenmäki