Kulttuuria

1_kulttuuritapahtuma_MillaGrönman_paakuva

Satakunta on täynnä kulttuuria! Voit nauttia karnevaalimaisesta menosta kesätapahtumissa, yhteiskunnallisista keskustelutilaisuuksista tai vapaiden teatteriryhmien tarjonnasta! Mikä saa sinut syttymään? Tapahtumia löytyy kaikenikäisille ja jokaiseen makuun!

 

SuomiAreena

Porissa järjestettävä SuomiAreena tarjoaa yhteiskunnallista keskustelua ja poliittista ilmapiiriä Pori Jazzien yhteydessä. Tule seuraamaan kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia ja nauti samalla Porin kesämaisemista. Mielenkiintoiset keskustelut käsittelevät kaikkia mahdollisia aiheita yhteiskuntaan liittyen. Näkökulmat ovat yllättäviä ja uusia. Tapahtuman aikana voit bongata päättäjiä, urheilijoita, poliitikkoja ja eri alojen vaikuttajia niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Tämä kesätapahtuma on koettava itse!

>> SuomiAreena

Blue Sea Film Festival

Blue Sea Film Festival eli Sinisen meren elokuvajuhlat on Raumalla järjestettävä elokuvafestivaali. Festivaaliohjelma koostuu elokuvista, Baltic Herring – lyhytelokuvakilpailusta sekä vuosittain myönnettävästä Kampela-tunnustuspalkinnosta. Tervetuloa nauttimaan tarjonnasta!

>> Blue Sea Film Festival

Tanssikuu -festivaali

Pori Dance Company järjestää huhtikuisin Tanssikuu-festivaalin. Tanssi täyttää Porin Teatterin näyttämön. Laadukas ohjelmisto takaa viihtyvyyden ja uudet elämykset.

>> Pori Dance Company 

Lainsuojattomat-festivaali

Rakastajat-teatterin järjestämä Lainsuojattomat-festivaali pidetään Porissa. Tapahtuma antaa näkyvyyttä vapaille teatteriryhmille. Lainsuojattomat-festivaali on ansainnut suosionsa tinkimättömällä tekemisellä ja laadukkaalla ohjelmistolla. Esiintyjinä nähdään sekä koti- että ulkomaisia teatteriryhmiä. Esityksistä voi nauttia teatterisalien lisäksi kaupungin kaduilla, kahviloissa ja ravintoloissa – tapahtuma levittäytyy koko kaupunkiin!

>> Rakastajat-teatteri

Rauman pitsiviikko

Rauman pitsiviikko on kaupunkitapahtuma koko perheelle! Nimensä mukaisesti tapahtuma tarjoaa erilaista pitsiohjelmaa näyttelyistä nypläykseen, perinteisellä ja modernilla tavalla. Viikon aikana nähdään myös musiikki- ja teatteriesityksiä, näyttelyitä sekä kädentaitoja. Lasten Pitsiviikko, Pitsimissin valinta sekä jääkiekkokauden ensimmäiset pelit eli Pitsiturnaus kuuluvat myös tapahtumaan! Tapahtuma huipentuu Mustan pitsin yöhön. Ohjelmaa riittää aamusta iltamyöhään ja kaupungin kadut täyttyvät juhlijoista, esityksistä ja markkinakojuista. Tehtävää ja nähtävää riittää – tule nauttimaan tunnelmasta! Samaan aikaan Pitsiviikon kanssa Raumalla järjestetään kansainväliset suurmarkkinat, jossa erimaiden ja maakuntien erikoistuotteet pääsevät esiin. Mukana on yli 100 kauppiasta 35 erimaasta. Esillä on etenkin Eurooppa, mutta mukana on myyjiä myös Amerikasta ja Aasiasta. Lisätietoja suurmarkkinoista https://www.eurooppamarkkinat.fi/rauma/

>> Rauman pitsiviikko

Härkänummen muinaisaikaan

Sukella takaisin viikinkiaikaan! Koko perheen tapahtuma Eurassa tarjoaa muinaisten käsityötekniikoiden esittelyä, erilaisia työpajoja ja paljon muuta. Haasta kaveri jousiammunnassa tai tule maistamaan entisajan makuelämyksiä – jos uskallat!

>> Muinaisaikaan

Willi Kansa

Willi Kansa kutsuu sinut esiintymään teatterikatselmukseen Karviaan! Kokoa teatteriryhmäsi kasaan ja ilmottaudu mukaan! Esiintymispaikat vaihtelevat perinteisistä näyttämöistä pururatoihin ja paloasemiin. Voittajille luvassa palkintoja ja kunniaa!

>> Willi Kansa

Ristisaattue ja Kirkkokarin katolinen muistomessu

Tapahtuma järjestetään Köyliössä 18.6. päivää lähinnä olevana sunnuntaina. Perimätiedon mukaan talonpoika Lalli surmasi Piispa Henrikin vuonna 1156 Köyliönjärven jäällä Kirkkokarin läheisyydessä.  Paikkana on Kirkkokari, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Henrikin saari. Köyliönjärven Kirkkokari on yksi Suomen kansallismaisemista ja nykyisin Pohjoismaiden ainoa roomalaiskatolisten pyhiinvaelluspaikka. Tutustu julkaisusta koko legendaan.

Karvia-Päivät

Karvia-Päivillä on komea historia – jo vuodesta 1981! Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna on luvassa monenlaista ohjelmaa markkinoista näytelmiin, jokkikseen ja illan musiikkiohjelmaan. Tule mukaan ja tutustu Karviaan!

>> Karvia-Päivät

Ulvilan Keskiaikaiset Hansamarkkinat

Oletko aina halunnut tietää miltä tuntuu munkin elämä keskiajalla? Tai haaveillut elämästä aatelisena?  Nyt voit kokeilla sitä Ulvilan Keskiaikaisilla markkinoilla. Hansamarkkinoiden keskus on Ulvilan Hansasatama. Kokemäenjoen rannalla levittyvällä alueella koti- ja ulkomaiset myyjät myyvät keskiajan tyyliin käsitöitä, ruokaa ja herkkuja. Markkinoilla nähdään monenlaisia työnäytöksiä, esityksiä ja taisteluita. Kaksipäiväisillä markkinoilla on mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle. Vieraat voivat pukeutua asianmukaiseen asuun ja eläytyä keskiaikaan. Keväällä Ulvilan Keskiaikaseura ry järjestää myös kursseja jossa voi tehdä oman keskiaikaisen puvun.

>>Keskiaikaiset Hansamarkkinat