Ahlströmin perintö

7_Kreetta_Haaslahti

Noormarkun sydämessä, luonnon vehreyden keskellä sijaitsee Ahlströmin suvun perintö Satakunnalle. Kulttuurihistoriallinen ruukkialue, Alvar Aallon suunnittelema Villa Mairea ja idylliset maisemat tuovat vuosittain satoja vierailijoita Noormarkkuun ja Kauttuan ruukkialueelle Euraan.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n historia ulottuu pitkälle. Sen juuret kantavat vuoteen 1851, jolloin Antti Ahlström aloitti liiketoimintansa. Vuonna 2001 vanha A. Ahlström Osakeyhtiö jakautui kolmeksi erilliseksi yhtiöksi, joiden toimialat ovat metsätalous, kiinteistö- ja vierastoiminta. Vuoden 2012 lopulla vierastoiminta yhdistettiin luontopalvelujen kanssa palveluliiketoiminnaksi.

Kolmelle eri vuosisadalle ulottuvasta historiasta huolimatta yhtiön kotipaikkana on pysynyt Noormarkku. Nykyään Satakunnan alueella järjestettävään palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa kokoukset, majoitus sekä ravintola- ja luontopalvelut.
– 
Haluamme tuottaa elämyksiä ja tarjota yksilöllistä palvelua, A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n palveluliiketoimintajohtaja Riitta Kilo kiteyttää.

Vieraanvaraisuus jättää lämpimän jäljen kävijöihin

Ahlströmin suvun näkemä potentiaali Satakunnassa on ollut merkittävässä asemassa yhtiön kehittämisestä puhuttaessa.
– 
Usko tämän tyylisen liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen ohjaa meidän päivittäistä toimintaamme.
Asiakassuhteita vaalitaan ja jalostetaan pitkäjänteisesti. Toimintaa mietitään asiakkaan saaman kokemuksen kautta.

Yhtiön arvostus perinteitä kohtaan näkyy kulttuurihistoriallisesti tärkeiden ruukkialueiden kunnossapidossa.
– 
Alueen rakennuksia korjataan ajan henkeä sekä perinteitä kunnioittaen, Riitta kertoo ja mainitsee opastettujen ruukkikierrosten olevan pidettyjä vierailijoiden keskuudessa.
– 
Myös Villa Mairea on suosittu. Se on ikään kuin pyhiinvaelluskohde arkkitehdeille.

Vuosien saatossa yhtiö on tullut tunnetuksi varsinkin vieraanvaraisuudestaan. Kodinomaiset puitteet ja asiakaslähtöinen palvelutapa jättävät lämpimän jäljen kävijöihin. Myös paikalliset ovat saaneet kokea pitkälle ulottuvan toiminnan vaikutukset ja ovatkin Riitan mielestä ylpeitä alueellaan toimivasta yhtiöstä.
– 
A. Ahlström Kiinteistöt Oy:llä on ehdottomasti positiivinen leima. Tämä velvoittaa meitä kehittämään toimintaamme ja parantamaan palveluamme jatkuvasti!